Persoane interesate

marți, 9 decembrie 2008

ADEVARUL, SANGELE Domnului Iisus.


SANGELE LUI Iisus, de diacon Gheorghe Cazacu


Urmele de sange din dreptul incheieturilor si-al antebratelor Domnului Iisus ne duc cu gandul la agonia Sa cu bratele intinse, spanzurat de o grinda. Barbatul de pe giulgiu are o rana ciudata in zona toracelui: impunsatura din partea dreapta putea proveni de la o spada romana (nu se lovea in stanga, unde in mod normal era scutul). Scurgerea abundenta de sange (urma distrusa - din pacate - de un incendiu) demonstreaza ca barbatul a murit de “ruperea inimii, din cauza unui infarct, urmat de hemipericardita”. Aceasta moarte rapida provoaca o durere violenta si o rigiditate statuara.
_______________________+ + +___________________________

Analiza giulgiului demonstreaza cu certitudine ca omul de pe panza a fost inmormantat in vremea lui Pontiu Pilat si a lui Tiberiu. Analizele minutioase tridimensionale au aratat ca pe ochiul drept si pe genele de sus ale celui stang se vad urmele a doua monede, poate puse pentru a tine pleoapele inchise. S-au putut distinge pana si literele care indica perioada lui Tiberiu Cezar.



Chipul, Domnului Iisus

_______________________+ + +_________________________
Dupa aproape 2000 de ani, de la rastignirea Domnului s-au fotografiat si imprastiat in lumea intreaga chipul Domnului de pe giulgiu, ca sa afle toti si sa cunoasca pe Cel ce s-a jertfit pentru mantuirea noastra. Asa au fost descoperite cu cativa ani in urma in arhivele cezarilor, niste scrisori din vremea Mantuitorului.
__________________________________________________________
Iata atatea si atatea dovezi.
Sa ne cercetam, deci, fiecare adancul sufletului nostru si sa vedem cat suntem noi de recunoscatori fata de Mantuitorul nostru, care a patimit atat de mult pentru mantuirea noastra ca sa ne scape din robia pacatelor, a diavolului si a iadului. Daca pana acum nu am cunoscut ce a facut El pentru noi, sa incepem de astazi inainte o viata mai placuta Lui, sa cunoastem si sa-I multumim pentru jertfa dragostei Lui, fata de noi pacatosii, caci pentru noi a murit.
_______________________________________________________________
Istoria parca se repeta cu fiecare generatie. Acelasi Iisus si astazi este prins, lovit si batut. In fata noastra sta legat si scuipat. Sa recunoastem jertfa Lui, osteneala Lui, caci fara plata ne mantuieste, fara sa-I dam ceva, pentru ca nu avem ce sa-I dam. Tot pamantul si cerul sunt ale Lui. El un singur lucru ne cere ? sufletul ? care este nemuritor. Pentru acest suflet a facut acea jertfa, a venit sa ne invete, sa ne arate calea si pentru acest suflet si astazi ne vorbeste, caci cele ce va spun nu sunt cuvintele mele, ci ale Lui. El este Mantuitorul, El este
Izbavitorul.
_______________________________________________________________
Sa-L cunoastem, sa-L credem, sa-L ascultam si sa facem ceea ce ne spune. Alt mantuitor nu va veni. Tot El va veni pe norii cerului sa judece viii si mortii si sa rasplateasca fiecaruia dupa faptele lui. Sa lasam rautatea, sa lasam pacatele, sa ne stapanim gurile, sa vorbim mai putin cu lumea si sa vorbi mai mult cu Dumnezeu in rugaciune ca sa fim scutiti de rele si sa nu ne pierdem sufletul.
Sa lasam iscodirile, care fac mare rau sufletului. Cei care sunt iscoditori se aseamana cu iscoadele care veneau la Mantuitorul sa-L ispiteasca, sa-L prinda cu ceva, ca sa aiba de ce sa-L judece. Cu aceia se vor chinui toti iscoditorii si iscoadele care seamana zazanie si discordie.
____________________________________________________________
Acela care va fi rastignit, sa fie lasat pe Cruce pentru sfidarea publicului, iar deasupra Crucii sa fie scris in evreieste, greceste si latineste: ?Iisus Nazarineanul, regele iudeilor. Ordon ca toti subalternii mei sa indeplineasca in graba aceasta datorie a lor si sa execute intocmai cum am hotarat eu, infailibilul, dupa legile romanilor?. martie, 2000 ani de la creatie faptelor noului testament.
Astfel s-a savarsit asasinarea Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.
________________________________________________________________
Cine poate spune cu de-amanuntul, cu cata sete au sfarsit trupul cel sfant si curat al celui mai drept fiu al poporului iudeu dupa trup? Bataile cu biciul noduros cu plumb la varf, apoi coroana de spini pe care I-au indesat-o pe cap cu lovituri , patrunde adanc sa rupa carnea, iar sangele sa curga peste ochi si peste fata,dar cate intepaturi a avut ? Daca sunteti vrednici raspundeti la intrebarea cu dragostea dumnezeasca spre recunostiinta, domnul spune:
_______________________________________________________
_________+++__________
Eu vin in curand! Amin

Niciun comentariu: